Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Η Δύναμη της Προσευχής.



ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Με την ευκαιρία της δύσκολης αυτής κατάστασης που αντιμετωπίζουμε σαν ανθρωπότητα, θα ήθελα να σας γράψω δυο λόγια ενθάρρυνσης και προτροπής.
Είναι η πρώτη φορά που η γενιά μας αντιμετωπίζει μια παρόμοια κατάσταση. Δεν είναι ένα γεγονός που περιορίζεται σε κάποια περιοχή της γης, αλλά είναι μία παγκόσμια κρίση. Οι επιστήμονες, τα κράτη και γενικά η κοινωνία βρεθήκαμε απροετοίμαστοι μπροστά σ’ αυτήν την αρρώστια η οποία συνεχίζει να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα.
Είναι η στιγμή που η Εκκλησία, τα παιδιά του Θεού πρέπει να πάρουμε θέση και να σταθούμε με πίστη, γιατί μόνον ο Θεός μπορεί να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα.
Ίσως υπάρχουν πολλοί πιστοί που σκέφτονται ότι ο Θεός έστειλε την αρρώστια αυτή για να τιμωρήσει τον αμαρτωλό κόσμο και ότι γενικά στέλνει αρρώστιες για να πραγματοποιήσει τα σχέδια και τους σκοπούς Του. Σας προτρέπω να διαβάσετε ξανά το 53 κεφάλαιο στο βιβλίο του Ησαΐα. Πάνω στο σταυρό δεν είναι καρφωμένες μόνο οι αμαρτίες μας, αλλά οι αρρώστιες και οι θλίψεις μας. Εάν η αρρώστια ήταν από τον Θεό, δεν θα ήταν καρφωμένη πάνω στο σταυρό. Ό,τι είναι η αμαρτία για το πνεύμα, είναι η αρρώστια για το σώμα και η θλίψη για την ψυχή.
Γι’ αυτό στάσου με παρρησία και πίστη και ζήτησε αυτό που για τον κόσμο είναι αδύνατο. Κανένας ιός, καμία αρρώστια, καμία κατάσταση δεν είναι μεγαλύτερη από τον Γιο. Κάθε όνομα, αρρώστιας και ίωσης είναι υποχρεωμένο να γονατίσει μπροστά στο παντοδύναμο όνομα του Ιησού Χριστού.
Ο πρόεδρος της Αμερικής κήρυξε προσευχή για σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου. Μου θυμίζει λίγο τον βασιλιά της Νινευή και την τριήμερη νηστεία που κήρυξε. Μην περιμένεις να γίνει κάτι παρόμοιο στην κατά τα άλλα Χριστιανική χώρα μας. Ενώσου με άλλους πιστούς και άρχισε να προσεύχεσαι να σταματήσει αυτό το κακό.
Ο Lou Engle, (διακονία the send), ενώ βρίσκονται σε νηστεία 40 ημερών μέχρι το Πάσχα, κήρυξε νηστεία τριών ημερών, 18-20 Μαρτίου για τον ίδιο σκοπό. Ήδη πολλοί από εμάς αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σ’ αυτήν την προσπάθεια. Εάν ο Θεός κινεί την καρδιά σου, νήστεψε κι εσύ με τον τρόπο που μπορείς για να δούμε να φανερώνεται η δύναμη της ενωμένης νηστείας και προσευχής που γίνεται με πίστη.
Υπακούμε στις οδηγίες που δίνει η πολιτεία, αλλά σαν πολίτες του ουρανού δίνουμε τη δική μας μάχη και θα είμαστε νικητές γιατί Εκείνος νίκησε.

Μάχιμος Χριστιανός, Μιχάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις